Arts-seksuoloog NVVS

  • Holistisch arts-seksuoloog NVVS
  • Lid van de NVVS
  • Vanaf juli 2024: Integral Pelvic Therapy Practitioner
  • Balanced Breathing Coach

‘In mijn werk staan drie pijlers centraal: het fysieke lichaam, leefstijl en de verbinding tussen lichaam & geest (mind-body medicine: aanwezig zijn in je lichaam en contact maken met je gevoel, stress regulerende technieken d.m.v. embodied consent, de ademhaling, en mindfulness).
Ik werk veel met het lichaam: Seks gaat namelijk over voelen!  (Opnieuw) contact (leren of durven) maken met je lichaam en daarmee met je gevoel is bij heel veel (seksuele) klachten essentieel in de oplossing ervan. Dit betekent dat, zodra we helder hebben wat de kern van het probleem is, je/jullie van mij vaak praktische oefeningen krijgen om thuis mee aan de slag te gaan. Alleen en/of met je partner. Deze bespreken we vervolgens samen. Door goed te kijken en te luisteren help ik je met je hulpvraag en als ik denk dat er meer of andere expertise nodig is dan hoor je dat meteen van me. Ik werk graag samen met experts met ieder hun eigen aandachtsgebied: bekkenfysiotherapie, relatietherapie, psychologen, osteopathie, acupunctuur, haptotherapie en integraal werkende artsen zoals gynaecologen.

Renee werkt vanuit haar eigen praktijk ‘Haseya’ samen met de PVST. Binnen de PVST ziet zij vrijwel alle seksuologische problematieken, is zij gespecialiseerd in dyspareunie (pijn bij het vrijen) en vulvaire (pijn) klachten. Ze gaat zich aankomend half jaar, begin 2024, opleiden tot Integral Pelvic Therapy Practitioner. Ook biedt zij begeleiding bij angst voor lichamelijk onderzoek door een arts, of wanneer je je onveilig voelt/lichamelijk geblokkeerd tijdens intiem en seksueel contact bijv. na een negatieve (seksuele) ervaring. Zij behandelt geen (seksueel) trauma middels EMDR en/of pornoverslaving.

CV
In 2017 is Renee afgestudeerd als arts en de afgelopen jaren heeft zij werkervaring opgedaan op de afdeling seksuologie en psychosomatische gynaecologie van het Amsterdam UMC, de Lievegoed kliniek en bij Altrecht Psychosomatiek ‘De Eikenboom’ in Zeist. De Eikenboom is gespecialiseerd in de behandeling van mensen die jarenlang (ernstige) lichamelijke klachten ervaren waarvoor eerdere behandeling niet (voldoende) heeft geholpen. Ook geeft zij les als hoofddocent van de AS-ASH opleiding bij de RINO in Utrecht en Amsterdam en werkt ze als holistisch arts bij Praktijk Den Hoek in de Bilt.

Contactgegevens

Cordium
De Ruyterstraat 65
6512 GB Nijmegen

Heeft in de oneven weken een avondspreekuur op dinsdag van 19:00u tot 22:00u en daarnaast wekelijks op de woensdagochtend van 9:00u tot 13:00u. 
Verder kunnen er flexibel afspraken gemaakt worden op de maandagochtend. 

E-mail:  renee.steinmann@pvst.nl
Telefoonnummer: 0615475415
Voor overleg met zorgverleners ook te bereiken via SIILO. 
Voor een veilige verbinding te bereiken met de Signal en Telegram-app.